Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • Telecí kýta
  • Mouka
  • Hříbky
  • Sůl
  • Máslo
  • (Hovězí polévka)
  • Petrželka

Nakrájejí se z kýty pěkné na dvě stotiny (2cm) silné řízky, naklepou se paličkou a pak obráceným nožem, popráší se moukou a rychle na obou stranách do červena osmaží.

Čerstvé hříbky nebo smrže i žampiony se očistí, na kousky nakrájí, osolí se, dá se k nim kousek másla (na talířek hub, asi jako ořech kousek másla a špetku soli) a nechají se asi čtvrt hodiny dusit, může se pak na ně přidati kapku hovězí polévky. Šťáva z hub se dá na pečené řízky, nechají se v ní chviličku dusit.

Pak se řízky urovnají na mísu, houby se dají kolem a ozdobí se kadeřavou petrželkou. Je to rychlé a dobré jídlo

Rate this Content 0 Votes