- Telecí kýta
- Mouka
- Hříbky
- Sůl
- Máslo
- (Hovězí polévka)
- Petrželka
Nakrájejí se z kýty pěkné na dvě stotiny (2cm) silné řízky, naklepou se paličkou a pak obráceným nožem, popráší se moukou a rychle na obou stranách do červena osmaží.
Čerstvé hříbky nebo smrže i žampiony se očistí, na kousky nakrájí, osolí se, dá se k nim kousek másla (na talířek hub, asi jako ořech kousek másla a špetku soli) a nechají se asi čtvrt hodiny dusit, může se pak na ně přidati kapku hovězí polévky. Šťáva z hub se dá na pečené řízky, nechají se v ní chviličku dusit.
Pak se řízky urovnají na mísu, houby se dají kolem a ozdobí se kadeřavou petrželkou. Je to rychlé a dobré jídlo
Rate this Content
0
0 Votes