- Kilo masa z plecka nebo žebírka, krku, také mohou být odřezky
- Sůl
- Máslo nebo sádlo
- Mrkev, petržel, celer
- Česnek, cibule
- Majoránka
- Květ a petrželka
Kilo masa z plecka nebo žebírka, krku, také mohou být odřezky, zbaví se přílišného tuku, osolí se půl lžící soli, rozdělí se na díly dle potřeby, na kastrol se dá jako ořech kousek nového másla nebo sádla (protože skopové i když se lůj odřeže, ještě bývá dost tučné), kousek rozkrájené mrkve, petržele, celeru a nechá se to chvíli dusit, aby to malinko zažloutlo.
Po té se tam vlije trochu horké vody, přidá se k tomu malý stroužek česneku, kousek cibule, půl lžičky majoránky a maso se v tom nechá do měkka vařiti.
Mezitím se udělá z vrchovaté lžíce mouky dobrá žlutá jíška. Maso se vyndá, šťáva se zadělá tou jíškou, přidá se horké vody, aby byla přiměřeně hustá omáčka.
Nechá se povařit, pak se procedí, přidá se do ní malinko květu a zelené jemně usekané petrželky, maso se do ní vloží, a když se dává na stůl, dá se na ohřátou mísu.
Dávají se k tomu vařené oloupané brambory.
Rate this Content
0
0 Votes