- 4 roštěnky
- 6 dkg slaniny
- Sardelka
- Cibule
- Česnek
- Majoránka
- Pepř
- Citronová kůra
- Bílé víno
- Strouhanka
- Vajíčko
- Máslo
- Mouka
Dušené vepřové srdce
Ze 4 roštěnek se kosti odseknou a roštěnky se naklepou co nejvíce tence. Musí se však dát pozor, aby se v mase neudělaly díry. Masíčko od kostí se odřeže, též kousíčky po kraji od roštěnek se odřežou, přidá se k tomu asi 6 deka slaniny a vše se useká, pak se k tomu přidá půl strouhané cibule, asi jako hrách kousek česneku, na špičku nože majoránky, na špičku nože pepře a méně citrónové kůry, (nebo se může docela vynechat), 4 lžíce strouhané, bílým vínem navlažené žemličky, 1 vajíčko, 1 větší s kouskem másla utřenou sardelku, vše se dobře promíchá, roštěnky se tím potřou a dá se na ně již dříve dušené vepřové srdce, na malé nudličky nakrájené, to se rozloží po té nádivce, pak se to pěkně sbalí, obváže nití, opět na kousku másla do červena opečou a přilévá se pomalu ta polévka z těch kostí co se od roštěnek odsekly.
Když jsou roštěnky měkké, zapráší se šťáva lžičkou mouky, nechá zavařit, procedí na roštěnky, nitě se z nich sejmou a dají se na stůl a k nim nudle nebo makarony.
Rate this Content
0
0 Votes