Domácí cukrářství, A. a T. Versbachova 1910.
- 56 dkg medu
- 42 dkg moučkového cukru
- 42 dkg mandlí
- 1 citron
- 8 g skořice
- 7 dkg citronátu
- 7 dkg pomerančové kůry
- 7 polévkových lžic třešňové vody
- 17 g sody
- 84 dkg jemné mouky
Ohřej 56 dkg medu a přimíchej 42 dkg hrubě tlučeného cukru, 42 dkg neoloupaných na kostky nakrájených mandlí, kůru z 1 citronu, 8 g skořice, 7 dkg na nudličky nakrájeného citronátu, 7 dkg na jemné kostky nakrájené, ocukrované kůry pomerančové, 7 polévkových lžic třešňové vody a 17 g ve vodě rozpuštěné sody. Hmota se však nesmí vařit. Pak ji vlij do rendlíku a přimíchej po lžíci 84 dkg jemné mouky a nech hmotu na teplém místě přikrytou stát (24 hodin).
Pak vypracuj těsto, to rozděl na 2 stejné díly, utvoř z nich podlouhlé čtver hrany a peč je v mírně teplé troubě. Pak je opatři cukrovou polevou
Rate this Content
0
0 Votes