Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

Domácí cukrářství,  A. a T. Versbachova 1910. 
  • 56 dkg medu
  • 42 dkg moučkového cukru
  • 42 dkg mandlí
  • 1 citron
  • 8 g skořice
  • 7 dkg citronátu
  • 7 dkg pomerančové kůry
  • 7 polévkových lžic třešňové vody
  • 17 g sody
  • 84 dkg jemné mouky

Ohřej 56 dkg medu a přimíchej 42 dkg hrubě tlučeného cukru, 42 dkg neoloupaných na kostky nakrájených mandlí, kůru z 1 citronu, 8 g skořice, 7 dkg na nudličky nakrájeného citronátu, 7 dkg na jemné kostky nakrájené, ocukrované kůry pomerančové, 7 polévkových lžic třešňové vody a 17 g ve vodě rozpuštěné sody. Hmota se však nesmí vařit. Pak ji vlij do rendlíku a přimíchej po lžíci 84 dkg jemné mouky a nech hmotu na teplém místě přikrytou stát (24 hodin).

Pak vypracuj těsto, to rozděl na 2 stejné díly, utvoř z nich podlouhlé čtver hrany a peč je v mírně teplé troubě. Pak je opatři cukrovou polevou 

 
Rate this Content 0 Votes