- Mouka a máslo na jíšku
- Petrželka
- Čerstvé houby
- Sůl
- Strouhání
- Květ
- Maggiho kostka (bujon)
Na litr polévky se udělá po rovné lžíci červená jíška, dá se do ní lžička zelené petrželky, připraví se dvě lžíce čerstvých hub, které se očistí a do měkka na kousíčku másla udusí. Vše se dá do posolené vody povařit a pak do hotové polévky se zavaří strouhání. Polévka se okusí, jestli je dost slaná.
V zimě, když nejsou čerstvé houby, mohou se dát sušené, které se dříve operou a také do měkka s kouskem sádla nebo másla udusí, pak se nadrobno usekají a přidají do polévky. Na litr polévky postačí hrstka suchých hub.
Pro zlepšení chuti někdo přidává malinko květu a na litr polévky Maggiho kostku, to se však musí polévka méně solit.
Rate this Content
0
0 Votes