- 140g slaniny
- Nové máslo
- Střední cibule
- Celer, mrkev, kořen petržele, šalvěj, mletá paprika
- Sůl
- Mouka
- 0,25l kyselé smetany
- Citronová šťáva
Na kuthan se dá 14 dkg na kostičky pokrájené slaniny, asi jako slepičí vajíčko kousek nového másla, jedna prostřední pokrájená cibule, dva kroužky celeru, jedna malá mrkev, půl kořínku petržele, kousek šalvěje a na špičku nože papriky.
Když to vše začne žloutnout, vloží se tam na slušné dílky pokrájený králík, osolí se a dusí se v tom čtvrt hodiny. Pak se šťáva zapráší lžičkou mouky a zaleje se ¼ litrem husté, kyselé smetany.
Když je králík měkký, urovná se na mlsu, do šťávy se přidá dle chuti citrónové šťávy, omáčka se procedí a kolem masa se dají noky nebo brambory.
Rate this Content
0
0 Votes