- Králík
- Sůl
- Nové máslo nebo sádlo
- Půl cibule
- Stroužek česneku
- Lžička majoránky
- Lžička zelené sekané petrželky
- Mouka a máslo na jíšku
- květ
Očištěný a spařený králík se osolí, pokrájí na dílky, vloží na kastrol. Dá se pod něj kousek nového másla nebo sádla, přidá se k tomu půl cibule, stroužek česneku, lžička majoránky, lžička zelené sekané petrželky a nechá se do měkka dusit, při čemž podlévá se polévkou nebo vodou.
Když je měkký, udělá se po lžíci mouky žlutá dobrá jíška, šťáva se s ní zadělá, přidá se dle potřeby polévky, na špičku nože květu, nechá se varem přejit, pak se procedí, maso králičí se vloží do omáčky, a když se dává na stůl, dají se k tomu brambory.
Rate this Content
0
0 Votes