- 1 kg Telecí maso
- 2 Vejce
- 2 žemličky
- Máslo
- Sůl
- Uzené maso nebo šunka
- Sardelové máslo
- Pepř
- Hovězí polévka
Kilo masa se useká nebo umele, přidá se k němu jedno vejce, dvě namočené žemličky se vymačkají, na kastrol se dá jako velký vlašský ořech kousek másla, namočené žemličky se tam vloží a míchá se to na plotně, až se hmota kastrolku nechytá.
Po té se to nechá vychladnout, přidají se to k tomu umletému masu, osolí se to půl lžící soli, promíchá se to, prkénko se potře bílkem nebo máslem a masová hmota se tam rozetře na tři stotiny (3 centimetry), silnou plochu, která se poklade na nudle pokrájeným uzeným masem neb šunkou, která se dříve obalí v sardelovém másle (dvě sardelky a jako slepičí vajíčko kousek másla postačí).
Popráší se to malinko pepřem, sbalí se to jako závin, zabalí do pomaštěného papíru a peče se to přikryté půldruhé hodiny, při čemž polévá se to po lžících hovězí polévkou. Rozkrájí se to na koláčky.
Je k tomu dobrý strouhaný křen. Je to dobré jako předkrm i večeře. Kdo chce šetřit, dá místo dvě, tři žemličky.
Rate this Content
0
0 Votes