- Vepřova kýta
- Cibule
- Sůl
- Rýže
- Paprika
- Mouka
- Citronová šťáva
Nakrájejí se z půl kila kýty tři nebo čtyři řízky a hodně se paličkou naklepají, aby byly tenké. Na kastrolku se zpění půl malé drobně rozkrájené cibule, řízky se osolí a potřou tou osmaženou cibulí a do každého řízku se dá lžíce spařené, osolené rýže. Hezky se to zabalí, obšije nití, popráší se každý závitek malinko paprikou a moukou, a rychle se osmaží na rozpáleném sádle asi jako veliký ořech, pak se k nim přidává po trošce vody a dusí se do měkka. Když se dávají na stůl, niť se vytáhne, pokropí se malinko citrónovou šťávou a dají se na stůl v té šťávě, co se dusily.
Rate this Content
0
0 Votes