- Kýta z ořechu
- Sůl, pepř
- Mouka
- Máslo
- Hovězí polévka
Nejchutnější přírodní řízky, tak zvané „fille“, jsou z kýty z ořechu. Uřízne se asi na dvě stotiny (2 cm) silný řízek, naklepe se obráceným nožem, osolí se Špetkou soli a malinko pepřem popráší a moukou také málo posype.
Na černý omeletový plech (totiž nepolévaný), protože polévaný často praská a proto je na takováto jídla nebo smaženiny omeletový plech z černého silného plechu, na kterém se jídlo rychle dělá, a také takovýto plech dlouho vydrží. Jídla studená se však na něm uschovávat nesmějí, protože by se staly nechutnými.
Tedy na jeden řízek se dá asi jako větší ořech kousek nového másla a když je rozpálené, řízek se tam vloží a stále se s ním pohybuje, pak se obrátí, přitlačuje se k plechu, aby se hezky propekl. Tak se peče asi 15 minut. Poté se zalije horkou hovězí polévkou, nechá se zavařit, dá se na talíř a na něj sázené vejce a kolem dušenou rýži nebo brambory.
Rate this Content
5
1 Votes