- 14 dkg telecích nebo hovězích jater
- 2 vejce
- Mléko
- 3 žemličky
- Máslo
- Majoránka
- Česnek
- Černý pepř
- Zázvor
- Sůl
Asi 14 dkg telecích nebo hovězích jater se nastrouhá na struhadle, tak aby v nich nezůstaly žilky, přidají se k nim dvě vejce, asi tři rozstrouhané, mlékem navlhčené žemličky, dvě lžíce rozpuštěného másla nebo sádla, na špičku nože majoránky, asi jako hrách kousek česneku, který se rozetře, malinko tlučeného pepře a zázvoru a lžičku soli. Vše se tře asi 10 minut. Pak se vykrajují lžičkou malé knedlíčky do vařící se polévky a vaří se 15 minut.
Také se z toho mohou dělat rukou kulaté knedlíčky nebo smrže. Udělá se totiž tvar houby smrže a na místě stopky se nastrčí malinká vroubkovaná makronka. Vaří se to v polévce jako knedlíčky. Velice pěkně to vypadá.
Pro změnu chuti se může kořeni vynechat a dát půl lžíce zelené sekané petrželky, malinko květu a pepře.
Rate this Content
0
0 Votes