- 0,5 kg mouky
- 10 g kvasnic (droždí)
- Mléko a cukr na kvasnice
- Mléko (množství dle typu mouky)
- Lžička soli
Na mísu se dá půl kila pšeničné mouky číslo druhé, zmladí se v několika lžících vlahého mléka, půl lžičky cukru a troška mouky, jedno deko kvasnic. S tímto vykynutým kváskem a troškou sbíraného mléka se udělá těsto o málo silnější než na buchty. Osolí se lžičkou soli, propracuje se a nechá kynout
Z kynutého těsta můžeme udělat velkou buchtu potřenou máslem nebo rozkvedlaným vejcem, nechat ji zkynout a pečeme do červena na 180 stupňů.
Také můžeme udělat z tohoto těsta bochánky jako velké vdolky, nechat je zkynout, potřít rozkvedlaným vejcem a pečeme je do červena.
Také tyto bochánky jsou měkké a kypré.
Rate this Content
0
0 Votes