- 1kg skopového masa
- Sůl
- Česnek
- Sádlo nebo máslo
- Lžíce mouky
Kilo skopového masa se osolí neplnou lžící soli, potře se česnekem (malý stroužek česneku se může v soli utřít a tím maso osolit). Na kastrol se dá asi jako velký vlašský ořech kousek sádla, nebo másla, maso se na to vloží a podlije sběračkou horké vody.
Pak se přikryté dusí, podlévá vodou, a když měkne, dá se dopéct do trouby. Šťáva se zapráší lžící mouky, nechá se zažloutnout, přidá se dle potřeby šťávy ještě vařené vody nebo polévky.
Maso se rozkrájí na pěkné dílky, dá se na ohřátou mísu, také talíře na skopové maso se ohřívají a co možno teplé dávají na stůl, neboť skopové maso stydne a je pak nechutné. Šťáva se procedí na maso a dají se k tomu brambory.
Někdo také dává ještě ke skopovému kousek cibule.
Rate this Content
0
0 Votes