- Hříbky (asi talířek)
- Máslo
- Sůl
- Krupička
- 2 Vejce
- Petrželka
- Pepř
- Strouhanka
- Sádlo nebo máslo na smažení
Talířek pěkných hříbku se očistí, drobně pokrájí a kouskem másla a lžičkou osolené vody se do měkka dusí.
Ve čtvrt litru osolené vody se uvaří tuhá krupičná kaše. Do studené již kaše se přimíchají dušené houby, jedno vejce a jeden žloutek, lžička zelené petrželky, někdo dává malinko strouhané cibule ještě a na špičku nože pepře.
Vše se promíchá, a jestli je to ještě řídké, přidá se troška strouhané žemličky, aby se z toho mohly dělat malé, stotinu (centimetr) silné placičky. Pak se potřou rozklepaným zbylým bílkem, obalí ve strouhané žemličče (strouhance) a smaží se v rozpáleném másle nebo sádle. Jsou dobré s kapustou nebo špenátem.
Rate this Content
0
0 Votes