Ze hřbetu srnčího se nakrájí na dva prsty silné řízky, blány se odstraní, řízky malinko po jedné straně přisolí, dobře se dřevěnou paličkou naklepou, pak se hezky rukou urovnají a posypou po jedné straně malinko pepřem a moukou.
Pak se dá na dva řízky na černý omeletový plech půl lžíce uškrábané slaniny, jako ořech kousek nového másla, a když se rozpálí, řízky se tam rychle po obou stranách osmaží.
Pak se přilévá po kapce hovězí polévka, a dusí do měkká.
Ku konci se přidá do šťávy lžička mouky, nechá varem přejít, a šťáva se na řízky procedí.
Kdo rád cibuli, přidá k řízkům kousek cibule, když jest maso dobře odleželé jsou řízky za tři čtvrtě hodiny hotové.
Někdo je na míse pokape citrónovou šťávou.
Rate this Content
0
0 Votes