Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

Ze hřbetu srnčího se nakrájí na dva prsty silné řízky, blány se odstraní, řízky malinko po jedné straně přisolí, dobře se dřevěnou paličkou naklepou, pak se hezky rukou urovnají a posypou po jedné straně malinko pepřem a moukou.

Pak se dá na dva řízky na černý omeletový plech půl lžíce uškrábané slaniny, jako ořech kousek nového másla, a když se rozpálí, řízky se tam rychle po obou stranách osmaží.

Pak se přilévá po kapce hovězí polévka, a dusí do měkká.

Ku konci se přidá do šťávy lžička mouky, nechá varem přejít, a šťáva se na řízky procedí.

Kdo rád cibuli, přidá k řízkům kousek cibule, když jest maso dobře odleželé jsou řízky za tři čtvrtě hodiny hotové.

Někdo je na míse pokape citrónovou šťávou.

Rate this Content 0 Votes