- Máslo (sádlo)
- 2 vejce
- Mléko
- Pšeničná krupice
- Sůl
Asi jako malé slepičí vajíčko se utře kousek nového másla, (v zimě sádla nebo tuku sebrané z hovězí polévky) dá se do toho jedno celé vejce a jeden žloutek, jedna lžíce studeného mléka, 1/8 litru, (neboli ¼ žejdlíku) jemné pšeničné krupičky, dle chuti se to osolí a asi 10 minut se to tře. Pak se to nechá hodinu stát, až krupička nabude a až bude hmota dost tuhá. Není-li krupice suchá, musí se ještě přidat (postačí 1/8 litru suché obyčejné krupice). Před polednem se zakrajují malou lžičkou knedlíčky, asi jako lískový oříšek velké, do vařící se polévky a vaří se 15 minut.
Rate this Content
4
2 Votes