- Máslo nebo sádlo
- 0,25 kg telecích jater
- 3 vejce
- Strouhanka
- Mléka
- Zelená petrželka
- Květ nebo pepř
- Česnek, majoránka, nové koření, zázvor
Utře se kousek másla nebo sádla, přidá se k tomu ustrouhaná telecí játra, tři žloutky a tře se to asi 10 minut. Pak se tam přidá neplný talíř strouhané, mlékem navlažené žemličky. Polovina se může přidat hned ke žloutkům a druhá polovice, až se přidá ze tři bílků sníh.
Pro chuť se přidá lžička zelené sekané petrželky, květ nebo pepř. Kdo tu chuť miluje, přidá kousek česneku, malinko majoránky, nového kořeni a zázvoru.
Pekáček se vymaže máslem, vysype žemličkou, hmota se tam vlije a peče se zvolna v troubě. Když se zapeče, nalije se na svítek naběračka hovězí polévky, aby byl šťavnatý, nechá se dopéci a na stůl se k němu dává salát nebo nějaká zelenina.
Rate this Content
0
0 Votes