- Telecí plíce
- Telecí srdce
- Telecí játra
- Sůl
- Bobkový list, tymián, celý pepř, nové koření
- Kousek zázvoru
- Cibule
- Citronová kůra
Očištěné plíce, srdce a kousek jater se dá vařit do zasolené vody. Přidá se tam asi půl bobkového listu, snítek tymiánu, asi deset pepřů, nového koření, kousek zázvoru a jedna cibule.
Když jsou vnitřnosti měkké, rozkrájejí se na čtverečky, omáčka se zadělá červenou jíškou, okusí se, je-li dosti kyselá, přidá se citrónová kůra a šťáva.
Když se dělá s omáčkou bílou, dá se na místo jíšky v koflíku kyselé smetany rozkloktaná lžíce mouky, a když se má dávat na stůl, opět se v trochu smetaně rozkloktá jedno vejce a dá se do omáčky.
Okruží očištěné se podobně vaří, totiž s bílou kořeněnou omáčkou nebo s citrónovou jako telecí zadělávané.
Rate this Content
0
0 Votes