- 0,5 kg telecího masa
- Nové máslo
- Sůl
- Cibule
- Mouka
Na kuthan se dá na půl kila telecího masa, kousek nového másla. Maso se rozkrájí na dílky, spaří, osolí a dá se do žluta podusit. Pak se tam přidá půl malé cibule a hovězí polévka nebo voda, ve které se maso spařilo a nechá se doměkka uvařit. Zadělá se pak po lžíci mouky bledinkou jíškou a když se má dávat na stůl, omáčka se procedí a přidá se tam dle chuti citrónové kůry a šťávy.
K tomuto masu je dobra dušená rýže.
Pozn.: Cibule se vždy dává k masu zadělávanému, když se maso podusilo a přilije se voda, aby nebyla cibule cítit jako osmažená, protože by se jemná chuť omáčky pokazila. Jíška musí být jen bledinká.
Na tento způsob se připravuje i kůzle (totiž jen přední část), jakož i telecí hlavička dobře očištěná.
Rate this Content
0
0 Votes