Ingredience:
- Šunka
- Chlebové těsto
- Drát na propíchnutí těsta
Postup:
Omyjte šunku a seřízněte z ní kůži a všechno tučné.
Zabalte šunku do chlebového těsta. Ujistěte se, že žádný kousek šunky nepřečnívá, aby šťáva neucházela.
Těsto několikrát propíchněte drátem.
Umístěte zabalenou šunku na železný pekáč.
Pečte v chlebové peci s chlebem po dobu čtyř až pěti hodin.
Podávání:
Teplá šunka: Sejmete obal, okrášlíte podle vkusu a podáte na stůl.
Studená šunka: Nechte ji vychladnout v pečeném těstě a poté krájejte studenou.
Tímto způsobem můžete připravit lahodnou pečenou šunku, buď teplou s okrasným obalem na stůl nebo studenou, zachovanou ve vychladlém těstě.
Rate this Content
0
0 Votes