- 4 roštěnky
- Sůl
- Pepř
- 1 cibule
- Petrželka
- Mrkev
- Celer
- Smetana
- Mouka
- Kapary
- Citronová šťáva
Čtyři roštěnky z vysokého boku se naklepou, osolí a malinko pepřem popráší a na másle se rychle po obou stranách do červena opečou. Na kastrol se dá 1 rozkrájená cibule, kousek petržele, mrkve, celeru, a když je to zažloutlé, opečené roštěnky se tam vloží, podlijí malinko hovězí polévkou a dusí se do měkka. Pak se rozkvedlá ve čtvrt litru smetany lžička mouky, roštěnky se vyndají a smetana se vlije do šťávy a nechá povařit. Omáčka se procedí, přidá se do ní lžíce usekaných kaparů, maso se tam vloží a před tím než se má dát na stůl, zacedí se citrónovou šťávou.
Rate this Content
0
0 Votes