- Telecí kýta
- Estragonský ocet
- Celý pepř, nové koření, zázvor, bobkový list, hřebíček, tymián
- Cibule
- Slanina
- Máslo
- Kyselá smetana
- Mouka
Telecí kýla kosti zbavená se nasolí, uvaří se čtvrt litru estragonského octa se čtvrt litrem vody, přidá se deset zrnek pepře, šest zrnek nového koření, štipek zázvoru, lístek bobkového listu, dva hřebíčky, snítka tymiánu a jedna cibule. Studené se to vylije na kýtu a nechá se v tom, v létě přes noc, v zimě několik dnů ležet a každý den se to obrátí.
Pak se protáhne slaninou, polije se tím mokem, přidá se kousek másla a peče se. Ke konci pečeni se zaleje půl litrem kyselé smetany a zapráší lžící mouky, která se může také ve smetaně rozkvedlat.
Dobré jsou k ní noky.
Rate this Content
0
0 Votes