- 4 vejce
- Nové máslo nebo stolní olej
- Sardelky
- Zelená sekaná petrželka
- Mletý cukr
- Francouzská hořčice
- Mletý pepř
- Citronová kůra
- Vinný ocet
- Sůl
Utřou se na talíři nebo ve hluboké bílé misce čtyři tvrdé žloutky, přidá se k tomu půl kávového koflíku (asi čtyři lžíce) rozpuštěného nového másla, nebo velice dobrého stolního oleje a tře se to, až je z toho jemná kasička. Pak se k tomu přidají dvě očištěné utřené sardelky, lžička sekané zelené petrželky, lžíce tlučeného (mletého) cukru, dvě lžíce francouzské hořčice, na špičku nože tlučeného pepře, malinko citrónové kůry a koflík slabého vinného octa (když není slabý, tak se rozředí vodou). Pak ještě dvě lžíce vody, na špičku nože soli a míchá se to, až je z toho přiměřeně hustá omáčka.
Tato omáčka se hodí velice dobře k rybě modré i marinované, také se dává k šunce i studenému jazyku.
Místo vody se může dát, když to není v postě, též hovězí polévka.
Rate this Content
0
0 Votes