Štika Rozkrájená s Aspikem a Květinovou Dekorací
Ingredience:
- Očištěná štika
- Máslo
- Zrna pepře
- Aspik
- Červený rosol (pro malovaná kvítka)
- Petruželka (pro květinovou dekoraci)
Postup:
Očistěte štiku a rozdělte ji na porce.
Uvařte kousky štiky stejně jako při vaření celé štiky.
Vyndejte uvařené kousky opatrně lopatkou a složte na chleba na dlouhou úzkou mísu tak, aby vypadaly jako celá ryba.
Zalijte mezery studeným rosolem a ztáhněte špejlí, aby kousky držely pohromadě.
Podložte hlavu štiky, aby dobře držela.
Udělejte oči z másla a zrn pepře.
Okrášlete rybu aspikem a polévejte jako při předešlém receptu.
Pro malovaná kvítka: Uškrábejte kousek másla vroubkovaným nožem, stočte do květu a do prostřed dávejte kousek červeného rosolu.
Kolem ryby položte máslová kvítka a mezi ně přidejte zelenou petruželku.
Pro další variantu krásných dekorací připravte máslové chryzantémy pomocí rýhovaného nože a horké vody.
A máte připravenou krásnou a chutnou štiku s aspikem a květinovou dekorací. Vynikněte na svém stolu s tímto mistrovským kouskem!