- Zadek od králíka
- 60g slaniny
- Menší cibule, menší mrkev, kousek celeru, kousek kořínkové petržele
- 60g nového másla
- 6 zrnek pepře, nové koření, zázvor, bobkový list, šalvěj
- 2 rajčata
- mouka
Zadek králíka, dobře očištěný a opraný se vloží asi na 2 minuty do vařící vody. Do kuthanu se dá asi 6 dkg na kostky pokrájené slaniny, jedna menši cibule, menši mrkev, kousek celeru a kousek kořínkové petržele, vše na kostky pokrájené. Přidá se ještě k tomu asi 6 deka nového másla a nechá se to do žluta smažit.
Pak se tam vloží nasolený zadek a nechá se chvíli dusit. Polije se malinko hovězí polévkou, přidá se k tomu asi 6 zrnek pepře, nové kořeni, kousíček zázvoru, kousek bobkového listu a šalvěj.
Když začíná maso měknout, přidají se dvě rajská jablíčka a špetka mouky.
Udušený králík se pokrájí na dílky, omáčka se procedí a je hotov. Na stůl k němu dáme brambory.
Rate this Content
0
0 Votes