- Hovězí mozek
- Máslo nebo sádlo
- Cibulka
- Petrželka
- Pepř
- 2 vejce
Mozek se polije horkou vodou, kůžička se stáhne, na kastrolek se dá kousek másla, nebo sádla, nadrobno nakrájená cibulka, trochu petrželky, a když to zažloutne, dá se tam očištěný, osolený a malinko pepřem poprášený mozek. Musí se vše zamíchat, pak se dají k němu dvě vejce, a když to začíná houstnouti, dá se na stůl.
Také je mozek dobrý zadělávaný s nakyslou kořenou omáčkou. Také je dobrý, když se očistí, osolí, obalí v mouce, omočí v rozklepaném vejci, obalí v žemličce (strouhance) a smaží na sádle nebo másle. Tyto mozečkové řízky se mohou dát na bramborovou kaši.
Rate this Content
0
0 Votes