- Telecí kotlety
- Sůl
- Mouka
- Vejce
- Žemlička (strouhanka)
- Máslo nebo sádlo
Žebírka neboli kotlety se dobře naklepou, u dolejší strany se maso z kůstky seškrábe k masu hořenímu a hezky se urovná, aby kotleta měla podobu zploštělé hrušky, osolí se, obalí se v mouce, omočí v rozkloktaném vejci, obalí v žemličce a smaží se zvolna, aby u kosti byla dobře propečena.
Na kotletu smí být jen jedno žebírko, jinak by byla neúhledná a těžko by se propekla. Můžeme je smažit na másle, na sádle, nebo na kokosovém oleji. To se pak řízky, když se dávají na stůl, pokropí rozehřátým máslem, aby měly lepší chuť.
Každá hospodyňka dělá kotlety dle své chutě a libosti
Rate this Content
0
0 Votes