- ¼ kg hovězí kýty
- ¼ kg prorostlého vepřového
- ¼ kg telecího z kýty
- 3 žemličky
- Máslo
- Cibule
- Květ
- Zázvor
- Pepř
- Citronová kůra
- 3 vejce
- Slanina
Useká se, nebo umele čtvrt kilogramu masa z hovězí kýty, čtvrt kilogramu prorostlého vepřového a čtvrt kila telecího také z kýty. Přidá se k tomu jedna strouhaná a 1 a půl ve vodě namočená, dobře vymačkaná žemlička, lžice na másle bledince zažloutlé cibulky, na špičinku nože květu, na špičku nože zázvoru, pepře a citrónové kůry, dvě vejce a jeden žloutek, dobře se všechno promíchá. Čisté prkénko se potře bílkem a masíčko se na prst silně na něj rozetře. Po té se po celé ploše pokládá na nudličky rozkrájená slanina, pak se to sbalí jako závin a opět potře bílkem. Stačí na vše ten bilek, co zbyl z toho žloutku. Na pekáč se dá asi jako velký vlašský ořech, kousek nového másla a kousek mrkve pokrojené, pečeně se na to vloží a peče se opatrně jednu hodinu v troubě a mezi pečením se polévá hovězí polévkou nebo vodou. Pak se rozkrájí na šikmé řízky, složí vkusně na mísu a kolem se dají osmažené brambory a šťáva se procedí a dá na maso.
Rate this Content
0
0 Votes