- Roštěnka
- Sůl
- Sladká paprika
- Mouka
- Máslo
- Cibule
Nechá se useknout u řezníka z vysokého nebo nízkého boku, „šůsu", tolik kousků, kolik chceme mít roštěnek. Očistí se každý kousek nožem, postranní kůže se nařízne, aby se roštěnka při pečení nevzedmula, dobře se naklepe dřevěnou paličkou, na každou roštěnku se dá špetka (ale malá) soli, popráší se paprikou a moukou a rychle se opeče na másle na omeletovém plechu. Poté se kladou do jiného kastrolu. Ten plech, co se tam narychlo opékalo, se vypláchne horkou vodou a dají se do toho roštěnky. Přidá se k nim kousek cibule a nechají se do měkka dusit, přilévajíc po lžíci polévky.
Kdo má rád cibulku smaženou, tak dá dříve na kastrol asi na půl kila roštěnky jako velký ořech kousek sádla a půl malé cibule zasmažit, po té se tam roštěnky kladou a dusí. Roštěnky z mladého kusu se musí dusit 1,5 hodiny, ze staršího 2 hodiny i déle. Když se dělají roštěnky k večeři, tak se dělají již při obědě. Na stůl jsou k nim dobré brambory.
Rate this Content
0
0 Votes