- 0,5 kg vepřového masa z plece nebo krku (nejlépe krkovička)
- Nové máslo
- Cibule
- Kmín
- Mletý pepř
- ¼ l piva
- Citronová kůra
- Strouhanka z chleba
Na kastrole se nechá na půl kila masa rozpustiti jako ořech kousek nového másla s půl drobně rozkrájenou cibuli, vloží se do toho mladé, ne tučné na větší kousky rozkrájené osolené maso a nechá se přikryté dusit. Když je mladé, za pul hodiny je dušené. Pak se k němu přidá na špičku nože kmínu, na špičku nože tlučeného pepře, čtvrt litru piva, mala sběračka vody nebo polévky, malinko citrónové kůry, hrst tlučeného chleba a nechá se to zavařiti.
Na stůl se dají též k tomu brambory. Kdo nemá rád omáčku silnou, dá více vody než piva, to vše záleží na chuti.
Rate this Content
0
0 Votes