Ingredience:
- 250 g prorostlého vepřového masa
- 2 zaječí plecka
- Malý talířek strouhané žemličky
- Bílé víno nebo mléko (pro zvlážnění žemličky)
- 0.5 lžičky strouhané cibule
- 0.5 lžičky paštikového koření (směs pepře, nového koření, tymiánu, bobkového listu, kousku zázvoru)
- 60 g slaniny na kostičky
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- 1 lžička soli
- Bílek (na potření)
- Máslo (na potření papíru)
- Zelenina (podobná jako k zajíci se smetanou)
- Bílé víno
- Hovězí polévka
- 1 koflík kyselé smetany
- 1 lžička mouky
Recept:
V misce smícháme 250 g prorostlého vepřového masa, 2 zaječí plecka, malý talířek strouhané žemličky (zvlážené bílým vínem nebo mlékem), 0.5 lžičky strouhané cibule a 0.5 lžičky paštikového koření.
Přidáme 60 g na kostičky rozkrájené slaniny, 1 celé vejce a 1 žloutek, 1 lžičku soli. Vše dobře promícháme.
Uděláme z toho šišku, kterou potřeme bílkem. Na vrchol šišky položíme na nudličky rozkrájenou slaninu a vložíme na máslem potřený papír.
Na pekáči přidáme všechno koření, cibuli a zeleninu podobně jako při přípravě zajíce se smetanou.
Polijeme povrch několika lžícemi bílého vína a mezi pečením podléváme hovězí polévkou.
Poté zalijeme koflíkem kyselé smetany, ve které jsme rozkvedlali lžičku mouky.
Pečeme v troubě. Tento sekaný zajíc je dobrý teplý i studený.
Poznámky:
Při přípravě přírodního zajíce sekaného se koření vynechá a přidává se pouze víno a zelenina. Smetana také není používána.
Chlebová kůra může být přidána k pečení pro chuť omáčky.
Srnčí, jelení, domácí a divoký králík mohou být podobně připravováni.
Rate this Content
0
0 Votes